Nieuws

Debatavond 29 maart: grote zorgen over komst ‘duurzame’ biomassacentrale

Tijdens een debatavond op 29 maart geven experts en wetenschappers hun visie op de mogelijke komst van een grote biomassacentrale in Diemen.

Het verzet tegen de door Nuon geplande biomassacentrale neemt toe. In Amsterdam en Diemen, maar ook in omringende gemeenten als Muiden, Weesp en Naarden keren inwoners en politici zich tegen de plannen. De stadsdeelcommissie Amsterdam-Oost verzet zich unaniem tegen de biomassacentrale. Bijna vijfduizend bezorgde omwonenden ondertekenden een online petitie over dit onderwerp.

Als de centrale er komt, worden er straks jaarlijks 18.000 voetbalvelden bos verbrand. Daarbij komen schadelijke stoffen vrij, waaronder fijnstof en andere stoffen die gevaarlijk zijn voor mens en milieu.

Nuon claimt dat de centrale duurzaam is en maakt gebruik van de stimuleringsregeling voor hernieuwbare energie door het Rijk. De provincie Noord-Holland beslist op 13 juli a.s. of de biomassacentrale er komt of niet.

Deskundige sprekers, onder wie hoogleraar Martijn Katan en Anne Knol, expert luchtkwaliteit bij Milieudefensie, delen tijdens de debatavond hun kennis over dit onderwerp en dragen alternatieven aan. Discussieer mee en stel al je vragen op vrijdagavond 29 maart, vanaf 20.00 uur bij Lolaland (het vroegere strandpaviljoen Blijburg) aan de Pampuslaan 501.