Nieuws

De Zuiderzee opent kinderboekwinkel Boek aan Zee

In basisschool De Zuiderzee is op 10 oktober een echte kinderboekenwinkel geopend. Leerlingen van groep 7 en 8 hebben de nieuwe winkel met kasten vol flinternieuwe boeken in de aula helemaal zelf opgezet en ingericht. ‘We zijn heel erg trots’, riepen ze. De winkel is voorlopig op woensdagochtend en vrijdagmiddag open, voor iedereen. ‘Maar als het een succes wordt, dan verruimen we de openingstijden’, zei Inim van de afdeling communicatie. Zij verkocht het eerste boek om 9.15 uur: De Warlock deel 4.

Tijdens de opening werden ook het (door de kinderen ontworpen) logo en de naam van de winkel onthuld: Boek aan Zee. Alle leerlingen hadden hiervoor ideeën kunnen insturen; Roman de Wit (6) uit groep 4b bedacht de winnende naam. ABBS De Zuiderzee heeft als profiel Media en Taal. Groep 8-leerkracht Mariska Putters: “De nieuwe kinderboekwinkel, die helemaal door de kinderen is opgezet en wordt beheerd, past daar helemaal in.”

Om de winkel van de grond te krijgen moesten de kinderen eerst bedenken welke afdelingen het ‘boekenbedrijf’ allemaal nodig had. Daarna konden ze solliciteren naar de diverse functies. Zo werd er een afdeling inkoop opgericht (afdelingsleider is Quinten); zij zorgen ervoor dat er nieuwe boeken in de kast staan. Natuurlijk moest er een afdeling marketing worden opgericht (hoofd: Nelson); zij maakten onder meer een film van de opening. Fait, afdelingsleider Personeelszaken, zorgt met zijn team voor de werkschema’s van de boekwinkel, en de afdeling financiële administratie onder toeziend oog van Danilo zorgt ervoor dat de budgetten allemaal sluitend zijn.

De afdeling communicatie – afdelingsleider Inim – was verantwoordelijk voor de uitnodigingen voor de opening. de Brug kreeg dan ook een keurige mail. Een hele eer, vonden we. Maar denk maar niet dat het daar bij bleef… Ook prinses Laurentien, het Jeugdjournaal en burgemeester Van der Laan werden aangeschreven. De prinses belde zelfs hoogstpersoonlijk terug: Ze was heel nieuwsgierig naar de boekwinkel, maar kon er deze keer helaas niet bij zijn. Ook het Jeugdjournaal wilde het naadje van de kous weten en de secretaresse van de burgemeester wenste alle kinderen veel succes met de nieuwe boekwinkel. Spannend!

Kinderboekwinkel Boek aan Zee is voor iedereen toegankelijk:
woensdag van 8.15-8.45 uur
vrijdag van 14.45-15.15 uur
ABBS De Zuiderzee, Brigantijnkade 51
kinderboekwinkelzz@gmail.com

Foto: Afdelingleider communicatie Inim Schenk heft het glas op de net geopende kinderboekwinkel Boek aan zee.