Sport

Dé Cycle Tour Amsterdam vanaf Zeeburgereiland

Op 14 juni vindt voor de vijfde keer de Cycle Tour Amsterdam plaats. Het startpunt is voor het eerst op Zeeburgereiland – toepasselijk in de Sportheldenbuurt – bij restaurant Haddock in de rode loods. Deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 45, 75, 115 of 150 kilometer. De toertocht van Le Champion passeert fijne bezienswaardigheden door een gebied dat niet vaak door fietstoertochten wordt aangedaan.

Vanaf Zeeburgereiland koersen de renners richting ’t Gooi, langs onder meer Duin in Almere en het oude kasteel Muiderslot.
Door de verschillende afstanden is de Cycle Tour geschikt voor deelnemers van alle leeftijden en niveaus. Er is ook een Ladies on Tour: 115 km voor alleen vrouwen. Topwielrenster en Right To Play ambassadeur Marijn de Vries begeleidt het vrouwelijke peloton en geeft tips over bijvoorbeeld het rijden in een groep. Het peloton koerst in een gemiddeld tempo van 25 km per uur, zodat iedereen zich bij deze sportieve tocht kan aansluiten.

Inschrijven is mogelijk tot en met 7 juni via cycletouramsterdam.nl. Ook groepen kunnen zich (tegen speciaal tarief) inschrijven, vanaf 10 personen. Cycle Tour Amsterdam heeft zich verbonden aan het goede doel Right To play.
Lees ook:
‘We trekken soms aardig wat bekijks.’ (25-04-2013)