Nieuws

De Buurtcamping strijkt neer in het Oosterpark

Van 15 tot en met 17 juli kun je in het Oosterpark weer gezellig kamperen met buurtgenoten. Door corona kon het twee jaar niet doorgaan, maar nu is De Buurtcamping terug met een feestelijke editie. Buurtbewoners bouwen de camping samen op, organiseren activiteiten en leren elkaar beter kennen tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Directeur Maarten Hupkes: “Met de Buurtcamping creëren we een plek waar je kunt kennismaken met een buurtgenoot die niet op jou lijkt. Hierdoor groeit het onderlinge begrip en vertrouwen tussen buurtbewoners, wat een positief effect op de buurt heeft.”
Dit jaar viert De Buurtcamping zijn tiende jubileum, met op vrijdagavond een reünie en bonte avond. Op zaterdag en zondag staan er na het ontbijt leuke workshops en activiteiten gepland. Met een kampvuur en de Buurtcamping Bingo wordt het weekend in stijl afgesloten. 
Inmiddels is De Buurtcamping uitgegroeid tot een landelijk initiatief in meer dan 50 buurten verspreid over heel Nederland. Wil je kennismaken met buurtgenoten en een duurzame vakantie beleven, reserveer dan een tentplek via debuurtcamping.nl/camping/oosterpark. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor Stadspashouders.