Nieuws

de Brug bestaat 10 jaar, nummer 100 verschijnt 26 mei

In mei bestaat de Brug tien jaar en dan verschijnt de honderdste editie. Dat gaan we vieren met een jubileumnummer, een expositie en een feestje.

De allereerste editie in 2008 opende met ‘Van Strontbak naar Pronkstuk’ over de silo’s van Zeeburgereiland. Toen al… Onlangs pas zijn die silo’s ‘vergeven’, al die jaren is er niets mee gebeurd. De Brug stond in de tussentijd níet stil.
Gestart in een doorzonwoning in een vinexwijk met een oplage van 11.000 exemplaren, meegegroeid met het stadsdeel en na de fusie van Zeeburg en Watergraafsmeer uitgegroeid tot een huis-aan-huiskrant, gemaakt door betrokken freelancers vanuit het redactielokaal op Zeeburgereiland. De Brug bedient het complete stadsdeel Oost, met een oplage van 70.000 exemplaren.
Met dank aan alle adverteerders hielden we al die jaren de eigen broek op: we zijn onafhankelijk begonnen en gebleven. En we hopen nog járen door te gaan.
Wat herinner jij je van honderd nummers de Brug: welke foto, welke cover, welk verhaal is je het meeste bijgebleven? Dat horen we graag: redactie@debrugkrant.nl.