Nieuws

Dansen met zand tussen je tenen

In het weekend van 15 en 16 juni schept Blijburg haar zand om voor de zevende editie van het Costa Del Soul Festival. Dit keer duurt het zelfs een heel weekend, ter ere van het tienjarig bestaan van Blijburg. En vanwege het goede nieuws dat Blijburg haar plekje op IJburg de komende dertig jaar mag houden. Wegdromend bij alle zandkastelen die nog gebouwd zullen worden en alle ijsjes die nog gegeten gaan worden op dit heerlijke stukje van IJburg, heb ik dit fijne festival alvast met zwarte permanent marker in mijn agenda gezet.

Tijdens Costa del Soul zullen op vijf podia meer dan honderd acts de revue passeren. Dj’s, live-acts en kunstenaars zullen ons vermaken met hun talenten. Met een scala aan muziekstijlen is het onmogelijk om niet te dansen en te springen.

Als ik een tip mag geven vanuit mijn eigen muzieksmaak, dan raad ik jullie aan om op zondag te gaan luisteren naar Loonaloop. Deze band bestaat uit zes muzikanten van over de hele wereld die elektronische muziek maken met invloeden van gypsy house, tribal trance, dub en drum ’n bass. Bassist Dougal Hallowes, die als enige in Nederland woont, zal muzikale vrienden ontvangen en met hen een mooi optreden geven op Costa del Soul. Hun rijkheid aan genres en stijlen weerspiegelt precies het veelzijdige karakter van dit festival.

Het duurt nog een paar weken, maar ik verheug me er nu al op. Dansen op blote voeten en met op je gezicht die lekkere blos die je door de zon gekregen hebt. O ja, en vergeet niet je zwemkleding en zonnebril mee te nemen!

Onze hotspotter Anouk Tuitel (21) is studente Media & Cultuur aan de UvA. Ze woont op Zeeburgereiland. En weet precies waar het gebeurt in Oost.

Programma
Rushhour, Backstage, Click, Audio Culture, Boston Strip, Voyage Direct en Bodycode werken dit jaar mee. Ook zijn er twee podia met bands die de afgelopen jaren op Blijburg hebben gestaan, waar je onder meer kunt luisteren naar Koffie, My Baby, Sherry Dyanne, Qeaux Qeaux Jones, Lunaloop(AU) Red Fulka, The Tentempies en Kumbia CL.
Naast muziek is er een enorme kunstmuur klaar om beschilderd te worden door vijfentwintig kunstenaars. Op de strandmarkt vind je snuisterijen en hebbedingen. Uitteraard kun je ook eten tjdens Costa del Soul, aan één van de barretjes op het strand. Het festival wordt op zondagavond afgesloten met een reusachtig vuur. www.costadelsoul.nu / www.blijburg.nl