Nieuws

Culinair festival op Ivensplein

IJburg Culinair komt terug. Op zondag 30 juni staat het Joris Ivensplein op Haveneiland weer in het teken van eten, drinken en gezelligheid. Winkelcentrum IJburg sponsort het evenement. Er komen twintig kramen, waarin bijna alle lokale culinaire ondernemers zichzelf en hun beste gerechten presenteren. Bezoekers genieten van sushi, Grieks en Oosters. Verder zijn er onder meer oesters, mosselen en bio-hapjes verkrijgbaar.

Eten of drinken – er komt een grote bar op het plein – kun je aan tafels en in de grote tent. De dag wordt verder opgeluisterd met livemuziek en dj’s uit het stadsdeel. PriscilaVirdo, een Spaanse zangeres, ondersteund met gitaar en percussie, speelt een aantal jazzy sets. Kinderen kunnen zich laten schminken en zijn springtoestellen.

IJburg Culinair, voor bewoners uit heel Amsterdam-Oost, is een unieke samenwerking tussen horecaondernemers en winkeliers in de wijk. “Door het aanbod van kleine porties kunnen mensen veel verschillende gerechten proeven en zien hoe divers het aanbod van ondernemers eigenlijk is,” aldus de organisatie.

IJburg Culinair: zondag 30 juni, 12.00–22.00 uur, Joris Ivensplein. Toegang gratis.

Bekijk hier een beeldverslag van 2012.