Nieuws

Collecte en online veiling voor intocht Sinterklaas op IJburg

Al twee jaar een mooie traditie: Sinterklaas vaart de haven van IJburg binnen en duizenden kinderen wachten hem op de kade op. De in 2010 opgerichte Stichting Sinterklaas op IJburg denkt alweer aan de volgende intocht. Maar dan is er – directer kunnen we het niet verwoorden – geld nodig. Via een online veiling en een huis-aan-huis collecte tussen 14 en 20 oktober wordt daarom geprobeerd voldoende bij elkaar te krijgen om die intocht te realiseren.

Bovendien zoekt de Stichting structurele sponsoren en ondernemers die willen helpen. Voor een goede en veilige organisatie met ruim 5.000 bezoekers is financiële hulp hard nodig. Maaike en Kristin, voorzitters van de stichting: “De intocht van Sinterklaas op IJburg is succesvol. Niet alleen de IJburgse bewoners, maar ook ouders uit omringende buurten waarderen de gemoedelijkheid van de IJburgse Haven. Met het openbaar vervoer of de fiets zijn zij er zo. De kinderen kunnen rondom de haven staan en zien de Sint goed op zijn schip aankomen. De vele activiteiten om de haven maakt het een echt kinderfeest.”

Collecte
Tussen 14 en 20 oktober wordt er door vrijwilligers van de stichting gecollecteerd. De online veiling gaat vervolgens op 20 oktober van start. Dan kan er, tot en met 17 november, geboden worden op mooie prijzen, beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. De vrijwilligers van de stichting en de bewoners van IJburg doen veel, maar kunnen het niet alleen. “Gulle ondernemers en (structurele) sponsoren zijn hoogst noodzakelijk voor een nieuwe Sinterklaasintocht op IJburg.”

Op de website Sinterklaas op IJburg vind je meer informatie.

Lees ook:
De intocht van Sinterklaas op 19 november (28-10-2011)
Intocht Sinterklaas op IJburg, met bijzonder bezoek (14-11-2011)