Nieuws

Chiefs overrompelen Tigers in de eerste periode

In de aanloop naar de reguliere competitie speelden de Tigers twee oefenwedstrijden tegen Den Bosch en het Haagse BeNe-Leagueteam. Met een punt winst en verlies op zak was zondag, ter afsluiting van een teambuilding weekend in de Ardennen, de derde oefenwedstrijd tegen de Leuven Chiefs. In Nederland achtergebleven fans konden alleen raden naar de partij. De eerder aangekondigde livestream ging niet door.

Hoewel de Tigers weinig onderdoen voor de in de hogere BeNe-League spelende Chiefs, vindt Leuven binnen negen minuten twee keer de weg naar de Amsterdamse goal, 2-0. Het overrompelt de gasten, die lastig in de wedstrijd komen. De Chiefs pakken kort voor de rust tijdens een powerplay nog een punt mee, 3-0.
 
Amsterdam krijgt in de tweede periode meer zeggenschap op het ijs en verschijnt dankzij Calvin Pohlman ook op het scorebord, 3-1. Kansen voor de gasten om het doelsaldo op te krikken halen het net niet. De effectievere thuisploeg schiet wel raak, 4-1
 
Lars Veltman neemt in de laatste twintig minuten de post van goalie Jaimy Missler over. De Tigers houden gelijke tred met Leuven, Luca van der Genugten sleept er het tweede punt voor Amsterdam uit, 4-2. De Chiefs luiden in de vijfenvijftigste minuut nogmaals de bel, 5-2. De resterende speeltijd blijkt te kort voor de Tigers om verder op Leuven in te lopen. Ondanks het tweede verlies bood het eerst voorbij gereden team vanaf de tweede periode voldoende tegengas.

Zaterdag 30 september treden de Tigers in de Jaap Edenhal aan tegen de Dordrecht Lions. Aanstaande vrijdag gaan ze naar Zoetermeer voor een treffen met de Panters, tegen wie ze hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen spelen.

Foto Tamara Failé