Nieuws

Catalaans dansorkest en Spaanse versnaperingen bij WC IJburg

Zaterdagmiddag 28 augustus rond 15.00 uur speelt het Catalaanse dansorkest Cobla La Principal d’Amsterdam op het plein bij winkelcentrum IJburg. Zaterdag is de start van de Vuelta, de Ronde van Spanje. Cobla La Principal speelt ter ere daarvan highlights uit hun gelijknamige productie ‘Vuelta’. Het concert duurt ongeveer 45 minuten.

Winkelcentrum IJburg organiseert op deze dag een boekenmarkt. Om het geheel te verfeestelijken zijn er tal van Spaanse lekkernijen, en wie weet…een leuke Vuelta-aanbieding.

Cobla La Principal d’Amsterdam, opgericht in 1987, is een formatie van professionele musici die sardana’s ten gehore brengen. De sardana is een eeuwenoude kringdans die de Catalanen van oudsher uitvoeren op pleinen van dorpen en steden. La Principal d’Amsterdam zet projecten op touw met herschreven oude dansmuziek en nieuw gecomponeerde, aanstekelijke werken, al dan niet in samenwerking met prominente solisten. Het Amsterdamse orkest heeft zijn kantoor op IJburg, waar deelnemend musicus Joris Vemeulen woont en werkt.

www.cobla-amsterdam.nl