Nieuws

Buurtbewoners herdenken door misdrijf omgekomen Carlos Luege Gonzalez

Geschokte bezoekers van een supermarkt aan de Cornelis Vermuydenstraat in de Czaar Peterbuurt stonden afgelopen dagen met bloemen, briefjes en kaarsjes stil bij de dood van Carlos Luege Gonzalez. Zijn lichaam werd op 22 maart door een voorbijganger in de Amstel gevonden. 

Luege Gonzalez, een 55-jarige Spanjaard zonder vaste woon- of verblijfplaats, zat vaak bij de ingang van de supermarkt. Volgens buurtbewoners en klanten was hij een bescheiden man die nooit op een vervelende manier om geld vroeg en alleen het bedrag verzamelde dat hij nodig had om de dag door te komen. Hij was vriendelijk naar kinderen, dierenliefhebber en paste bij de ingang op de hond van klanten als die boodschappen deden.
Al geruime tijd overnachtte Luege Gonzalez regelmatig onder de Torontobrug aan de Weesperzijde. Volgens een van de briefjes die bij de bloemen, berichten en kaarsjes naast de ingang van de supermarkt hingen, is hij daar in zijn slaap neergestoken. Om te voorkomen dat daderkennis algemeen bekend wordt, doet de politie in het belang van het onderzoek geen mededelingen over de doodsoorzaak van Luege Gonzalez. De bloemen en berichten op de herdenkingsplek zijn inmiddels weggehaald.

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht en zoekt getuigen die tussen 4 en 22 maart bij de Torontobrug iets opvallends zagen in de Amstel. Op de Weesperzijde staan onderaan de brug matrixborden met het verzoek aan getuigen zich te melden.