Sport

Brutaal De Dijk strijdend ten onder in KNVB Beker

Op 22 september speelde ASV De Dijk op sportpark Schellingwoude tegen eredivisieclub Vitesse. Een prachtig affiche in de eerste ronde van de KNVB Beker. Het werd een gezellig feestje. Enkele rijen dik stond men rond het nieuwe kunstgrasveld. Toeschouwers uit Amsterdam en Arnhem dronken goedgehumeurd een biertje met elkaar. De Dijk voetbalde brutaal mee, maar ging uiteindelijk strijdend ten onder: 2-7.

Dennis Kaars, topschutter van De Dijk (liefst veertien goals in zes competitiewedstrijden, red.), etaleerde zijn klasse met een fraaie treffer. Aangeschoten Arnhemmers maakten na afloop selfies met hun favoriete spelers.
De Dijk, uitkomend in de Derde Divisie, is een ambitieuze vereniging die graag hogerop wil. Met voorzitter Ton Langelaar sprak ik over de bekerkraker tegen Vitesse en de toekomstaspiraties van zijn club.

Hoe kijkt u terug op de wedstrijd?
“Eigenlijk zijn we heel trots op onszelf. Vitesse was tevreden over de ontvangst en de buurtbewoners hebben geen overlast gehad. Het parkeren ging goed en er was geen enkel incident op of naast het veld. De politie was dus ook tevreden. Bovendien was er een absoluut recordaantal toeschouwers, ongeveer 1.700. Minpunten? Nauwelijks. Vitesse vond tijdens de rust de voetballende kinderen op het veld niet leuk, maar wij juist weer wel. En Vitesse vond dat hun wisselspelers niet goed konden warmlopen.”

Hoe deed uw elftal het?
“Vooraf hield ik me vast aan mijn favoriete club Feyenoord. Als die van Manchester United konden winnen, waarom konden wij dan niet van Vitesse winnen? Voor rust speelden we voortreffelijk en jammer genoeg werd het niet 2-2, want we kregen een enorme kans. Daarna merk je dat die mensen een veel betere conditie hebben; wij konden het tempo niet volhouden. Maar volgend jaar willen we weer zo’n feestje, is onze conclusie. Nu terug naar de competitie en kijken of we ons bovenin kunnen handhaven.”

De Dijk staat bovenaan. Hoe realistisch is een promotie?
“Met dit spelersmateriaal is dat mogelijk. Qua accommodatie zou de Tweede Divisie nog kunnen, hoewel we ons niet kunnen meten met de top van de zaterdagamateurs. Wat betreft een stapje hoger, Jupiler League: dat kan absoluut niet hier. Daarvoor is een ander sportpark en een andere organisatie nodig. Maar daar kijken we nog niet naar. Hoewel ik wel wil verklappen dat we voor onze wedstrijden dan eventueel het terrein van Only Friends (sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking, red.) op het oog hebben. Dat ligt net buiten de ringweg en heeft de vorm van een stadionnetje.”

Door Gijs Lauret

Meer voetbal.