Nieuws

Brouwerij ’t IJ opent Café Struis onder de molen

Brouwerij ’t IJ opent op 21 september Café Struis onder molen De Gooyer in Centrum-Oost. Deze nieuwe bar met terras, een uitbreiding van het bekende proeflokaal, is bovenal een ontmoetingsplek voor de buurt.
Het pand, ook wel ‘Poort van Oost’ genoemd, werd in de jaren 70 gebouwd door een Volendamse familie als vishandel, revolutionair toen met vers gebakken vis en een bassin met zwemmende paling. Daarna bood het pand acht jaar onderdak aan tapasbar De Kameleon. In 2006 startte Pieter Langendijk hier het bekende Café Langendijk dat later door hem werd omgedoopt tot Brewboys Bar. Begin dit jaar benadert Pieter Brouwerij ’t IJ als nieuwe uitbater van het paviljoen. De overname is snel beklonken, tot vreugde van beide partijen. 
“Café Struis wordt een plek waar iedereen uit de buurt van harte welkom is voor een goed glas bier en een verrassende ontmoeting met een bekende of onbekende,” vertelt de barman van Café Struis. De bierflessencollectie die tentoongesteld wordt in het proeflokaal zal ook hier te zien zijn. “Zo voelt het meteen als thuis.” 

Eén wand is gereserveerd voor een verzameling struisvogeleieren. Die zullen komende tijd steeds kleuriger worden, want telkens neemt een andere kunstenaar een nieuw ei onder handen. Onder anderen Def P, Michiel Romeyn en Aukje Dekker droegen hun steentje al bij. 

Kennismaken en feesten 
Op 21 september gaan ’s ochtends de deuren van Café Struis voor het eerst open en is iedereen van harte welkom. 
Ook op 7 oktober van 15.00–22.00 uur is het feest in en rond Café Struis en Proeflokaal de Molen: het Amsterdamse Feest in Oktober (met een kleine knipoog naar de Duitse Oktoberfeesten). Het is een kakofonie van alles wat Amsterdam zo leukt maakt, met herfstbieren, livemuziek en meer.