Nieuws

Brewboys Bar overgenomen door Brouwerij ’t IJ

Komende maanden verandert Brouwerij ’t IJ het naastgelegen pand van voormalig brouwcafé Brewboys Bar in een eigen buurtcafé. Door de overname heeft de brouwer, buur van de bekende stellingmolen De Gooyer, twee extra terrassen waarvan een aan het water. De nieuwe locatie kan net zo lang openblijven als reguliere cafés. Het proeflokaal van Brouwerij ’t IJ moet om 22.00 uur de deuren sluiten.

Brewboys Bar was in 2020 het vervolg op Café Langendijk. De eigenaren hadden succes met hun eigen biermerk, waarvan Amsterdam Pale Ale het meest bekend was. Een eigen brouwerij beginnen leek een logische stap. Door de coronacrises had de nieuwe opzet een valse start.

In 2021 liggen de activiteiten stil, het jaar daarop is er een kleine opleving en verschijnen er nieuwe biersoorten. Begin dit jaar trekken de eigenaren de stekker uit hun brouwerij en toont Brouwerij ’t IJ interesse in de locatie die tot eind jaren ’90 een viswinkel was.

Het ombouwen van Brewboys Bar is de derde forse uitbreiding van ’t IJ in tien jaar. In 2013 kampte de brouwerij met ondercapaciteit. Doel was de maximale productie van 4000 hectoliter te kunnen verdubbelen. Het bedrijf opende een tweede brouwerij in een paar honderd meter verder gelegen locatie op het Zeeburgerpad. Inmiddels produceren beide brouwerijen zo’n 22000 hectoliter per jaar. In 2019 werd ’t Blauwe Theehuis in het Vondelpark het tweede proeflokaal van Brouwerij ’t IJ.

De verwachting is dat het derde pand van Brouwerij ’t IJ dit najaar de deuren opent. Het is niet bekend of Brouwerij ’t IJ de biersoorten van de Brewboys op de kaart gaat zetten.