Nieuws

Boost in Oost: vluchtelingen krijgen taalles van buurtbewoners

Al sinds 2016 staan bij Boost in de Transvaalbuurt de deuren open voor nieuwkomers die Nederlands willen leren. Boost is een initiatief van Amsterdammers dat vluchtelingen met en zonder verblijfsstatus helpt met taalverwerving, maar ook hulp biedt bij het vinden van de weg in de gezondheidszorg. De taallessen zijn gratis en worden gegeven door gedreven docenten, vrijwilligers met een onderwijsachtergrond.
Behalve de taallessen zijn er dagelijks onder meer een taalcafé – waar in kleine groepjes gekletst wordt over uiteenlopende onderwerpen – en activiteiten als computerles, fietsles en huiswerkbegeleiding, onder toeziend oog van enthousiaste vrijwilligers. Opvallend is dat veel deelnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken, voor het pandbeheer, de bar of de keuken. Een vrijwilliger: “Bij Boost is het al ruim vier jaar ‘met elkaar voor elkaar’, en altijd gezellig. Dat maakt het zo bijzonder.”
Wil jij ook deel uitmaken van deze community, als deelnemer, vrijwillige taaldocent, taalcoach, taalcoördinator of huiswerkbegeleider bijvoorbeeld? Kom dan gerust eens kijken.
Boost aan de Danie Theronstraat 2 is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur. Zie www.boostamsterdam.nl.

Foto: Drie keer per week stappen Julia, Anoob, Abdelfattah, Mohammed en Ahamout en vele anderen bij Boost naar binnen voor bijvoorbeeld Nederlandse taalles, fietsles of computerles. Foto: Aziz Kawak