Nieuws

Boerderij op IJburg is verhuisd

Dankzij een goede voorbereiding en de inspanningen van een heel legertje enthousiaste vrijwilligers is de Boerderij op IJburg – met dieren en al – binnen een paar weken verhuisd naar de Overdiemerweg. Op de nieuwe plek staan de pony’s in een fraaie paddock tussen de bomen. Voor de schapen, varkens, geiten, cavia’s en andere kleine dieren zijn er hokken getimmerd in het voormalige hoofdgebouwtje.
Het komende jaar zal in het teken staan van de fondsenwerving, want er is veel geld nodig voor een speelbos, een dak boven de grote rijbaan en een nieuw hoofdgebouw. De gemeente draagt een deel van de kosten, maar daarnaast is er nog zo’n 190.000 euro nodig. Je kunt hierbij helpen door een potje IJburgse bloemenhoning te kopen of kortingszegels, spaarpunten en dierenplaatjes van de grote supermarkten te verzamelen en in te leveren. Goede ideeën over fondsenwerving of een sponsoractie zijn ook welkom. Op de site kun je zien op welke manieren je de Boerderij kunt steunen (zonder dat het geld kost).
Het nieuwe adres is Overdiemerweg 36A, dit is direct achter Fort Diemerdam en restaurant Puur. www.boerderijopijburg.nl.