De Brug op

Boerderij in aanbouw naast tennisclub op Rieteiland Oost

IJburg krijgt een boerderij op Rieteiland Oost. Het stadsdeel is akkoord met het plaatsen van een tijdelijke schuur naast de tennisclub. Boerderij op IJburg roept eilandbewoners op in mei mee te helpen de schuur op te bouwen.

Voorzitter Robert Borghuis van de stichting Boerderij op IJburg is enthousiast: “We hebben maandag van de bestuurscommissie begrepen dat we aan de slag mogen. In de weekenden van 17 en 24 mei gaan we met zo veel mogelijk IJburgers beginnen met ons eerste project: de Schuur op IJburg opbouwen. Als die staat kunnen we van start.”
De vrijwilligers willen met een boerderij de stadse IJburgers dichter bij de natuur én dichter bij elkaar brengen. ‘Bewust leven met elkaar, in en met de natuur,’ is het motto. Op de eigen website heeft de stichting de vele plannen uiteen gezet. De onbebouwde kavel naast de tennis- en kanoclub is volgens het stadsdeel prima geschikt voor. die plannen.
De vrijwilligers wisten vorig jaar gratis een schuur op de kop te tikken van de voormalige kinderboerderij in Osdorp. Een aantal handige doe-het-zelvers braken de schuur af, waarna het hout werd opgeslagen. Nu het stadsdeel groen licht geeft, kunnen de vrijwilligers aan de slag om de schuur op te bouwen.
Borghuis: “Dat is natuurlijk hartstikke leuk om samen te doen. Om eerlijk te zijn kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. We zoeken mensen die de armen uit de mouwen willen steken, maar ook bouwmaterialen. Dan moet je denken aan hamers, spijkers, schroefboormachines en verf. Maar we kunnen bijvoorbeeld ook nog wel stelconplaten en een graafmachientje gebruiken.”
Vrijwilligers voor de bouw kunnen zich aanmelden via een mail naar info@boerderijopijburg.nl of via www.facebook.com/BoerderijOpIJburg