Advertorial

Boekhouder-ZZP in Amsterdam geeft bespaartips

Boekhouder-ZZP in Amsterdam geeft bespaartips

Boekhouder-ZZP Amsterdam is naast dé boekhouder voor de zzp’er ook een proactieve coach die wekelijks tips en trucs geeft. Veelal doen we dit via LinkedIn, Facebook en Twitter, maar ze zijn ook op onze website te vinden. We zijn zeven dagen per week bereikbaar. Voor zelfstandigen gaat het werk tenslotte ook vaak buiten kantoortijden door.

Dat begrijpen wij als geen ander. Je kunt ons daarom iedere dag van 8.00-22.00 uur bereiken voor een vaste all-in jaarprijs van 80 euro excl. btw per maand voor je complete zzp-boekhouding.

Bespaartip
Eerst tip voor de zzp’er die in de hoogste schijf valt voor de inkomstenbelasting. Kijk eens naar de Fiscale Oudedags Reserve (FOR). Het voordeel van het toevoegen van een deel van de winst aan de FOR: je betaalt op dit moment geen inkomstenbelasting over deze reservering. Maar je bouwt wel een schuld op bij de Belastingdienst: eens moet deze reservering weer bij je belastbaar inkomen opgeteld worden, tenzij je er een lijfrente van koopt. Zelfs als je geen lijfrente koopt kan het voordelig zijn om bijvoorbeeld pas na pensionering, als het inkomen gedaald is, over de FOR-gelden belasting te betalen.

In 2020 mag je maximaal 9,44% van de winst toevoegen, met een maximum van €9.218. Je hoeft daar zelf niks voor te doen, alleen aan je boekhouder hiervoor toestemming geven. Het is meer een extra handeling op het aangiftebiljet.

Je dient je nog wel een aantal spelregels te houden. Je moet minimaal 1.225 uur voor je zaak hebben gewerkt. De fiscale oudedagsreserve is onderdeel van je bedrijfsvermogen. Die mag nooit hoger zijn/worden dan je ondernemingsvermogen aan het begin van het boekjaar. Het is dus mogelijk dat je niet het maximale mag toevoegen. Wil je dat wel, dan is het slim om voldoende liquide te zijn op 31 december.

AOV of Broodfonds
Als zzp’ er kun je je overal voor verzekeren, de vraag is: houd je dan nog geld over om van te leven? Arbeidsongeschiktheid is een van de gevaren die op de loer ligt voor de zzp’ er. Moet je je daarvoor verzekeren en hoe en wat keert de verzekeraar te zijner tijd uit? Tip: lees goed de kleine lettertjes.

Talloze zzp’ers hebben zich nu vrijwillig verzekerd via een broodfonds. Het broodfonds is een vorm van arbeidsongeschiktheid ‘verzekeren’ voor zelfstandigen. In een broodfonds bouw je als het ware samen met andere zelfstandigen een buffer op. Maar een broodfonds is geen verzekering.

Het fonds heeft zo’n twintig tot vijftig leden, er is een reglement en het fonds is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je maakt onderling de afspraken, het bestuur is intern en ook de boekhouding wordt door de leden gedaan. Een medische keuring is er niet.

  • De uitkering is onbelast (één maand eigen risico en geen controle).
  • Broodfonds is vaak goedkoper door lage overheadkosten.
  • Let op, je inleg is niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.
  • Uitkering is op basis van schenkingen door de leden aan de ‘zieke’.
  • Maximale uitkering bedraagt twee jaar.
  • Stop je eerder, dan krijg je normaliter het saldo van de eigen broodfondsrekening terug. Dit kan lager zijn doordat er is uitgekeerd aan een ‘zieke’.
  • Betaalt ook uit als de eigen spaarpot nog niet vol zit.

Als het totale spaardoel is bereikt en niemand ziek was, wordt op het einde van het jaar het overschot teruggestort.

AOV combineren met het broodfonds? je mag deelname in een broodfonds combineren met een AOV. Op die manier is kortdurende arbeidsongeschiktheid (tot 2 jaar) gedekt via een broodfonds. Bij een langere periode van ziekte keert de AOV uit. De premie voor de AOV is zo lager, dan als u direct voor de AOV had gekozen

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Investeer je in een jaar in vaste activa meer dan 2.300 euro dan heb je voor de inkomstenbelasting recht op een extra aftrek van 28 procent. Dit is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De investering per bedrijfsmiddel dient wel meer te zijn dan 450 euro excl BTW.

Verkoop je het bedrijfsmiddel weer binnen 5 jaar, dan dien je een deel van de investeringsaftrek terug te betalen, de zogenaamde desinvesteringsbijtelling.

Prijs
Boekhouder-zzp biedt een all-in-jaarpakket aan voor 960 euro excl btw. We zijn nog een boekhouder met oog voor persoonlijk advies, maar werken wel online. Dit bespaart je tijd. Wij nemen al het werk uit handen. Je maakt alleen nog zelf de verkoopfacturen.

Onze werkzaamheden
-Boekhouding boeken en vragen stellen m.b.t. kosten,
-advies geven over investeringen,
-samenstellen winst- en verliesrekening,
-elke drie maanden btw-aangifte indienen,
-inkomstenbelasting verzorgen,
-uitstel bij de Belastingdienst aanvragen, indien noodzakelijk,
-het samenstellen van balans van uw zaak, per 31 december.

We spreken één of tweemaal per jaar af. Verder kan het contact via Zoom, Skype of 06-13936399 verlopen.

Meer info
Peter Brink, ZZP-boekhouder (zeven dagen per week bereikbaar, vaste jaarprijs): 06-13936399, info@zzp-boekhouder.nl.

Check ook het filmpje:
Online Boekhouden – ZZP-Boekhouder – YouTube