Nieuws

Blaashal Zeeburgereiland verwoest, vandalisme in het spel

Op het eerste gezicht lijkt de storm de boosdoener, maar op dinsdag 16 januari zijn vernielingen aan de blaashal opgemerkt. De beheerder: “Er is duidelijk een mes in gezet.” Een docent van het vlakbij gevestigde Stelle College maakte er bij de beheerder melding van. Maandag 22 januari deed de gemeente officieel aangifte van het voorval.
Midden op het Zeeburgereiland bouwt de gemeente aan een sporthal, die in de zomer van 2018 wordt opgeleverd. Om de behoefte aan sportaccommodatie tot die tijd op te vangen – er is een enorm gebrek aan sportzalen in Amsterdam – is in die wijk een tijdelijke opblaashal geplaatst. Een volwaardige sporthal die door de omliggende verenigingen en scholen, maar ook door buurtbewoners, al een jaar veelvuldig wordt gebruikt. De laatste weken was bijvoorbeeld de zaalhockeycompetitie er in volle gang.
Twee dagen voor de grote storm van 18 januari zijn grote snijopeningen geconstateerd. Hierdoor kreeg de wind op het hoogtepunt vrij spel en is de opblaashal compleet verwoest. Een behoorlijke schadepost, want de hal kwam vorige week voor 125.000 euro te koop. De blaashal komt niet meer terug, duizenden sporters zijn gedupeerd. Naar vervangende locaties wordt gezocht.

Meer nieuws over Zeeburgereiland.