Nieuws

Beelden van een kleurige intocht

IJburg, 23 november 2013. Vijf frisgekleurde Pieten, tachtig lichtbruine Pieten, Sinterklaas en zijn trouwe hoofdpiet. Vrolijk voeren ze de haven binnen, om 13.15 uur, juist toen de zon doorbrak. 2200 Mensen stonden op de kade om hen te onthalen. Maar daarvoor al was er aandacht voor de intocht IJburg in zowat de complete landelijke pers. Vanwege de kleur van alle Pieten, die als vanouds capriolen uithaalden, waar iedereen evenveel van genoot.
“Wat hebben we een geluk met het weer vandaag,” zei de elfjarige tegen haar kleine zus. Die knikte driftig. “Vanavond mag ik m’n schoen zetten!”
En zo is het.

2 Reacties

  1. Hè, wat een fijn en gezellig verslagje!
    Ik stoorde me voorheen ook enorm aan die oorbellen… Geen gezicht toch? Als kind werd ik er al ongemakkelijk van…
    En die zwarte schmink, waar was dat nu helemaal voor nodig? Gelukkig wonen we in wereldstad Amsterdam; daar doen we dat soort dingen niet. Vinden we onszelf veel te fatsoenlijk en vooruitstrevend voor..

  2. Ik vind het wel fijn, die gekleurde pieten. Al zie ik het liefst witte pieten en geen zwarte meer. Dat maakt het feestje toch leuker. Bij zwart denk ik toch diefstal of slavernij. Dat is jammer.

Comments are closed.