Nieuws

Beauty uit Oost maakt furore als model

De directeur van Victoria’s Secret schijnt voorafgaand aan de jaarlijkse show altijd een peptalk te houden waarin hij eerst het aantal Olympische atleten noemt (17.000) en dan het aantal Victoria’s Secret Angels (47). Imaan Hamman uit Amsterdam Oost was dit jaar één van hen.

Met haar 18 jaar heeft Imaan nu al een van de meest prestigieuze modeshows op haar naam staan. Nog bijzonderder: ze was niet de enige Nederlandse schone. De delegatie uit ons land was dit jaar vijf vrouwen sterk. Ook Bregje Heinen, Romee Strijd, Maud Welzen en Doutzen Kroes paradeerden over de catwalk terwijl megaster Taylor Swift stond te zingen. Sierlijke vleugels, ballonnen, de modellen gehuld in fraaie lingerie, pom-poms – het publiek keek zijn ogen uit.

Hamman is onder de indruk van de show, waar ze behoorlijk voor heeft moeten trainen. Op haar Instagrampagina schreef ze: “A dream doesn’t become reality through magic; it takes sweat, determination and hard work.”

Dit jaar kwam haar modellencarrière in een stroomversnelling. Deze zomer opende ze de show van Givenchy in Parijs, twee maanden later stond ze met een hele batterij topmodellen op de cover van het septembernummer van de Amerikaanse Vogue. In een interview op de site van het modeblad werd haar gevraagd welke show ze het liefst zou lopen: “Sowieso Victoria’s Secret. Ik denk dat dat de droom van ieder meisje is, of ze nu model is of niet.”