Nieuws

Ballen verzamelen voor aanleg tennispark

Tennisinloopochtend en balleninzamelingsactie Tennisvereniging IJburg i.o. – Op zondag 31 januari organiseert Tennisvereniging IJburg in oprichting een inloopochtend en een balleninzamelactie in Sporthal IJburg. Met deze inzamelactie wil het bestuur de aandacht vragen van de gemeentelijke politiek. Want ondanks de indrukwekkende hoeveelheid leden zegt deze voor de realisatie van het toekomstige tennispark op Klein Rieteiland-Oost vooralsnog geen geld te hebben. Terwijl men het plan wèl al heeft goedgekeurd.

Dat gebeurde op 7 december. Een wassen neus min of meer, want er is geen geld gereserveerd om tot aanleg van het park over te kunnen gaan. Voor de oprichters van TV IJ onacceptabel, zo verwoorden zij in hun eerste nieuwsbrief. De oprichters vinden dat de gemeente geen stadswijk kan aanleggen, zonder goede voorzieningen voor bewoners te treffen. Een tennisvereniging die voorziet in de behoefte van ten minste tien procent van alle bewoners – tot nu ontving TV IJ i.o. 1275 aanmeldingen – kan en mag niet genegeerd worden, stelt het bestuur in de nieuwsbrief.


Het bestuur van de tennisvereniging wil ook graag de stem van de leden laten horen. Daarom roept ze alle leden op om naar de inloopochtend in sporthal IJburg een tennisbal mee te nemen voorzien van naam. Het bestuur zal de ballen vervolgens aanbieden aan de politiek. TV IJ hoopt eind 2010 toch in het nieuwe park te kunnen spelen.

De inloopochtend vormt ook het startsein voor een aantal activiteiten in 2010, zoals het eerste IJburgse kindertennistoernooi.


Tennisinloopochtend + tennisballeninzamelingsactie
zondag 31 januari 2010
10.00 – 12.00 uur
Sporthal IJburg