Nieuws

Amsterdamsebrug opgeknapt; geen autoverkeer van 14 april tot 11 juni

Na de Schellingwoudebrug wordt ook de Amsterdamsebrug vernieuwd. Van zaterdag 14 april tot en met maandag 11 juni is de verbinding tussen Zeeburgereiland en de Indische buurt daarom voor al het autoverkeer van beide zijden afgesloten. Voor onder meer bussen, trams, hulpdiensten, fietsers en voetgangers blijft de brug wel begaanbaar. Omrijden kan volgens Rijkswatestaat het beste via de ring A10 en de Zeeburgerbrug.

De renovatie bestaat uit het versterken en schilderen van de stalen boogconstructie en het verbeteren van het wegdek. De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, geopend in 1957, wordt ook verhoogt, waardoor er grotere binnenvaartschepen onderdoor kunnen varen.

In de weekenden van 21 april en 9 juni is de Amsterdamsebrug afgesloten voor al het verkeer. Naar verwachting in mei 2013 is de opknapklus gereed.

De renovatie van de Amsterdamsebrug is een onderdeel van het project KARGO van Rijkswaterstaat, een groot onderhoudsprogramma aan acht stalen boogbruggen over het Amsterdam Rijnkanaal, het buiten IJ en het Lekkanaal.