Nieuws

Amsterdam duurste Europese stad om te huren

Volgens huurplatform HousingAnywhere zijn de Amsterdamse kamers, studio’s of appartementen het duurst om te huren van heel Europa.

Vergeleken met de meeste andere Europese landen is de kamerhuur in Nederland erg hoog. In Amsterdam is de gemiddelde huurprijs ruim 950 euro, in Utrecht en Den Haag 850 euro. Ook in sommige Duitse steden zijn de kosten hoog. Huurders in München en Keulen betalen maandelijks 850 en 845 euro.

De huurprijs voor een Amsterdamse studio van ongeveer 35 vierkante meter is gemiddeld bijna 1.750 euro per maand. Ook hier scoren Den Haag (1500 euro) en München (1500 euro) hoog. In de Noord-Duitse stad Hamburg ligt de huurprijs op 1400 euro.

De gemiddelde huur van Amsterdamse appartementen bedraagt zo’n 2.275 euro, Rome staat op de tweede plaats met 2000 euro. Parijs volgt met ruim 1850 euro. 

Bij de indexering van HousingAnywhere zijn de huurprijzen in Londen en Monaco niet meegenomen. In de Engelse hoofdstad wordt de huurprijs sterk bepaalt door de locatie, hoe dichter bij het centrum, hoe hoger de prijs. Een 1-kamer appartement in Monaco kost tussen de 4000 en 6000 euro per maand, twee keer zoveel als in New York. De dwergstaat met vrijhaven is een van de duurste locaties ter wereld.