Oost in Bedrijf

‘Als je van muziek houdt, dan kom je naar Oostpoort’

Café Chantant Genieten, Q-Factory, de cafés Blend en Leuten – overal in Oostpoort zijn podia waar bands, zangers en muzikanten van zich kunnen laten horen.

Het zomerse muziektheater in het Vondelpark, dat is hét voorbeeld dat Theo van ’t Hert voor ogen staat. “Iedereen wil daar spelen, ook alle professionele artiesten. Dat willen we ook bereiken met Café Chantant Genieten. Een van de allerleukste livepodia van Amsterdam zijn, dat is onze droom.”

Het is een droom die allang werkelijkheid is, want elke tweede zondag van de maand (van 15.00–18.00 uur) zit het bomvol in Genieten, het Oostpoortse café-restaurant. “Het gaat bij ons om het liedje, we zijn geen plek voor drums of vette versterkers”, vertelt Van ’t Hert, die het muziekprogramma coördineert. “De muzikanten krijgen een mooi podium, met een mooie vleugel en een enthousiast publiek, dat aandachtig luistert.”

Swingende salsaband
Voor muzikanten is dat veel waard. “Zij spelen vaak in schreeuwerige kroegen of op winderige braderieën, waar nauwelijks aandacht voor ze is. Bij ons hebben ze 25 minuten om zes van hun mooiste nummers te spelen. Ze kunnen stralen, het publiek meeslepen en daarna lekker achterover zakken om naar de andere optredens te luisteren. We bieden een programma vol afwisseling. Voor de bezoekers is die formule prettig. Er zit voor iedereen iets bijzonders bij. Bovendien is de toegang gratis.”

En er is nog meer. Voorafgaand aan Café Chantant Genieten is het podium voor de Young Piano Masters, jonge talentvolle muzikanten geschoold in de klassieke muziek. En op de derde zondag van de maand is het tijd voor salsa. “Het bruist in Oostpoort van de muziek”, zegt Van ’t Hert. “Wij zijn er voor de mooie liedjes, de cafés Blend en Leuten hebben regelmatig optredens en muziekverzamelgebouw Q-Factory is voor veel bands het voorportaal voor de grote popzalen in Nederland en daarbuiten. Als je van muziek houdt, kom je naar Oostpoort.”

Dit verhaal is onderdeel van de bijlage Beleef het in Oost! (in samenwerking).