Sport

AHC IJburg krijgt een eigen clubhuis

Maandag 24 juni maakte voorzitter van AHC IJburg Mundi van Embden bekend dat de vergunning voor het tijdelijke clubhuis verleend is. De club zet alles op alles om het nieuwe clubhuis klaar te hebben bij de start van het nieuwe seizoen.

Nog maar een paar jaar geleden begonnen een aantal IJburgers in het Van Gogh park met het verzorgen van hockeytrainingen. Inmiddels is AHC IJburg drie jaar oud, heeft ruim 850 leden en ook nog een imposante wachtlijst.

Maandagavond 24 juni was de kick-off van den Club van 100. Zo’n vijftig mensen gaven enthousiast gehoor aan de oproep om lid te worden van een (netwerk)club waarmee je AHC IJburg meteen voor het kleinste bedrag sponsort. De avond werd afgetrapt door Mundi van Embden en Stefan Lohuis, directeur Markt Oost & Zuidoost Zakelijke Relaties Rabobank, die deze avond mede mogelijk maakte. Stefan Lohuis gaf de visie die de Rabobank heeft op zeven trends van lokaal ondernemerschap.

De kick-off in The Lighthouse had als thema ‘Hockey verbindt IJburg’. Recordhockeyinternational Jacques Brinkman (twee maal goud op de Olympische Spelen), legde door middel van sportfragmenten de link tussen hockey en ondernemerschap. Ondertussen bleek hij een uitstekende spelleider bij het spel Petje op/Petje af. Uiteraard was er na afloop voldoende tijd om nader kennis te maken en om interessante verbanden die gelegd waren nog eens na te bespreken.

De eerste bijeenkomst van de club van 100 van AHC IJburg was zeer geslaagd. Als je ook graag lid wilt worden, mail dan naar info@ahcijburg.nl.