Sport

AHC IJburg eert hockeytradities

In maart zijn alle hockeyclubs in Noord-Holland van start gegaan met de campagne Shake Hands. Doel van de campagne is het bevorderen van sportiviteit en het respect op de hockeyvelden. Vóór de wedstrijd worden er handen geschud en wensen de spelers elkaar een prettige wedstrijd. Na afloop worden de tegenstanders en de scheidsrechters bedankt en neemt men gezamenlijk een drankje in het clubhuis. Met Shake Hands worden enkele ‘vergeten’ hockeytradities in ere hersteld.

Ook AHC IJburg neemt deel aan Shake Hands. Het initiatief voor de campagne komt van de hockeyverenigingen in Noord-Holland zelf. Afgelopen november kwamen de clubs tot de conclusie dat zij het eens zijn over wat er moet gebeuren, maar dat gezamenlijke initiatieven ontbraken. Met deze campagne, die door alle 42 clubs wordt gedragen, worden de inspanningen om hockey ‘leuk te houden’ op elkaar afgestemd.

De KNHB ondersteunt het initiatief van harte. Is Shake Hands succesvol in Noord-Holland, dan volgen andere regio’s mogelijk ook.

Lees hier meer over AHC IJburg.