Nieuws

AGO zwembad Diemen verruimt mogelijkheden

Het bestuur van het AGO zwembad in Diemen komt vanaf 1 januari 2017 in handen van Sportbedrijf Amsterdam Centrum, met Eric Kuiper aan het roer. In een interview zegt de ambitieuze manager dat het AGO zwembad aantrekkelijker moet worden voor zwemles en langer open moet blijven.

Meer gebruikmaken van de mogelijkheden die het zwembad te bieden heeft, zolang het kostendekkend is en het bad haar maatschappelijke rol blijft behouden, dat is zijn doel. Kuiper heeft er zin in: “Het AGO zwembad Diemen gaat samenwerken met het Marnix, waar de beste zwemlessen van Amsterdam gegeven worden. Dat betekent dat de focus van het AGO zwembad ook meer op zwemles zal komen te liggen. We gaan over op een moderner zwemlesconcept en meer zwemgemak, waar kinderen zeker profijt van zullen hebben.”

Eerder dit jaar liep de continuïteit van het zwembad gevaar: de subsidie werd stopgezet, waardoor het Ago bad genoodzaakt leek haar deuren te sluiten. Door de samenwerking met Sportbedrijf Amsterdam centrum kunnen kinderen uit IJburg, Zeeburg, Watergraafsmeer, Zuid-Oost en Diemen hun A, B en C diploma behalen volgens de nieuwste zwemmethodes.

Zie www.agozwembad.nl.