Paradiso
Muziek

Wally Tax- The Outsider

In 2023 zou ras-Amsterdammer Wally Tax 75 jaar zijn geworden. Als frontman van The Outsiders wordt hij gezien als de eerste internationale popster uit Nederland. De band, bestaande uit Leen Busch (drums), Appie Rammers (bas), Ron Splinter (gitaar) en Wally, trad op als het voorprogramma van The Rolling Stones en vergaarde internationale roem. In de jaren dat The Outsiders actief was, stond het viertal onafgebroken in de Top 40 en was een inspiratiebron voor vele bands, waaronder Nirvana. Nadat The Outsiders uit elkaar gaat, maakt Wally zowel solo als met andere bands nieuwe platen, zoals ‘Tax Free’, ‘Wally Tax’ en ‘Springtime in Amsterdam’. Ook schrijft hij voor anderen, waaronder ‘It’s Raining In My Heart’, waarmee Lee Towers zijn doorbraak beleefde. Op 10 april 2005 overlijdt Wally Tax. Ondanks zijn grote staat van dienst, is er nooit een eerbetoon aan dit fenomeen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis gewijd. Tot nu.

Wally Tax Tribute in Paradiso

Op vrijdag 5 juli 2024 is in Paradiso van 19:00 uur tot 23:00 uur een feestelijk evenement (dresscode 60-er jaren), dat bestaat uit:

Het tribute concert bestaat een gelegenheidsband aangevuld met wisselende muzikanten zoals Outsiders Leendert Busch en Appie Rammers, David Hollestelle (Wild Romance), Frank Paavo, Sin Banovic, Franklin Majid en Daniël Boissevain. Daarnaast spelen bands Lord Wanhoop en The Mocks ieder een set met covers van Tax en/of The Outsiders.
Tijdens het concert wordt een LP van Wally Tax met niet-uitgebrachte nummers gelanceerd en wordt het startschot gegeven voor een fondsenwervingsactie voor een standbeeld van Wally Tax in Amsterdam-Oost.
Een expositie die avond van foto’s, schilderijen, LP-hoezen, boeken, documentaires, TV-en radiofragmenten.
De presentatie is in handen van spoken word artiest Diana Ozon, wie lang bevriend was met Wally Tax.