Bradwolff Project
Kunst

Tentoonstelling Homeless winds

Met genoegen kondigt Bradwolff Projects de nieuwe tentoonstelling ‘Homeless Winds’ aan, waar kunstenaars Natalya Papayeva en Minsun Kim hun zoektocht naar nationale identiteit over de wendingen van taal uitdragen. De expositie werpt een licht op individuen wiens levenspad hen over landsgrenzen heen leidt, door verschillende opvoedingen navigeert en hen door velerlei complexe etnische achtergronden weeft. Deze mensen zijn de belichaming van ‘zwervende winden’, die ideaal een universeel begrijpelijke taal nastreven, een taal die rechtvaardigheid en gelijke kansen belooft voor iedereen. De kernvraag die zij beogen te beantwoorden is ‘Wie ben ik?’.

Deze tentoonstelling, samengesteld door curator Natalia Sudova, is het derde deel van een serie die de diversiteit aan talen in Nederland belicht. ‘Homeless Winds’ bouwt voort op de eerdere tentoonstellingen ‘Dialect, Land(schap), Cultuur’ en ‘Zilveren Tong: Aspect van Solidariteit’ en neemt ons verder mee in de ontdekkingstocht naar het belang van het gevoel ergens bij te horen in onze steeds veranderende en grensoverschrijdende wereld.

Publiek programma

Zaterdag 29 juni, 16.00 uur – Opening en dialoog waarbij de kunstenaars in gesprek gaan met Renate Schepen, een intercultureel filosoof en de auteur van “Interpreters of Languages We No Longer Speak”.

Zaterdag 6 juli, 14.00 uur – 2 performances ; Natalya Papaeva creëert voor elk project een nieuwe voorstelling. Minsun Kim zal een speciale route ontwikkelen voor haar voorstelling bij Bradwolff Projects. De performance zal zich uitstrekken buiten de galeriewanden.

Zaterdag 27 juli, finissage 16.00 – 18.00 uur