Borneo Architectuur Centrum
Architectuur

Tentoonstelling Amsterdam Verbouwd Verbeeld

In 2014 kwam het boek “Amsterdam Verbouwd Verbeeld” uit met een geïllustreerd overzicht van het werk van Sigrid van Essel in de periode 1999 – 2014. In 2024 verschijnt het boek in herdruk. De boekpresentatie is aanleiding voor de tentoonstelling bij Borneo Architectuur Centrum.

Op de tentoonstelling komen werken te hangen die niet in het boek staan. We tonen een selectie uit schilderijen en tekeningen die Sigrid van Essel de laatste tien jaar gemaakt heeft over de IJ-oever. Een aandachtspunt is de hoogbouw op het Overhoeks, waar de nieuwe gebouwen de eens zo opvallende verschijning van het Eye filmmuseum bijna lijken te verdringen. Verder zien we een aanzicht van de Levantkade vanaf het terrein waar nu de Steltloper staat en een uitzicht vanaf de 18ste verdieping van ‘de Watertoren’ aan de van Eesterenlaan richting Oostelijk Havengebied.

Tentoonstelling
De tentoonstelling toont 8 schilderijen op doek, waarvan een aantal in het kenmerkende langwerpige formaat waarmee Sigrid van Essel de weidsheid van landschappen verbeeld, en een aantal tekeningen en aquarellen op papier.
De tentoonstelling is te bezichtigen van 01 juni t/m 27 juli 2024, tijdens de openingstijden van het Borneo Architectuur Centrum, maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 – 16.00 uur.
Uiteraard is het boek Amsterdam Verbouwd Verbeeld tweede druk te koop.

Opening
Op vrijdag 31 mei 2024 zal de tentoonstelling feestelijk worden geopend met een inleiding door Joost Zonneveld, hoofdredacteur van Gebiedsontwikkeling.nu en NUL20. Voorheen schreef hij jarenlang voor Het Parool. In die periode leerde hij het werk van Sigrid van Essel kennen en is sindsdien bewonderaar van haar werk.
Je bent welkom vanaf 17.00 uur aan het R.J.H. Fortuynplein 4 te Amsterdam.
Toegang is gratis