Plein Theater
Muziek

Nieuwe Noten Amsterdam: WARBOEL (première)

Line up: Sounds Like Juggling
Open: 15:00 – 16:00 hrs
Tickets: € 13,50 (vanaf) + consumptiemunt / Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15.50 | Kunst(vak)student/ <18 : €13.50 | Stadspas groene stip: €4,50 | Vrije toegang voor leden van We Are Public | Inclusief welkomstdrankje!

Sounds Like Juggling
Wat gebeurt er als een componist en een jongleur hun krachten bundelen? Dankzij zelfgebouwde instrumenten wordt jongleren muziek, en maak je muziek dóór te jongleren. Met verrassende jongleergrooves en poëtische beelden ontstaat een heel nieuw genre, uniek in Nederland.

WARBOEL gaat over verbinding en eenzaamheid. Het is een 35 minuten durende beleving waarin twee muziekjongleurs, een zangeres én het publiek worden uitgedaagd om verbindingen aan te gaan en bubbels te doorbreken.

Wat WARBOEL uniek maakt zijn de innovatieve instrumenten. Neem bijvoorbeeld de Draadbal, een jongleerinstrument dat letterlijke verbindingen legt tussen spelers en toeschouwers door een draad achter te laten bij elke worp. Met de Oddball, een bal vol sensoren, ontstaan er baslijnen, melodieën en soundscapes door te jongleren. En dan hebben we de Micbal, waarmee stemmen uit het publiek live worden opgenomen, en verweven in een muzikaal tapijt van verhalen.

Als publiek zit je niet stil: je gooit ballen naar elkaar en naar de spelers, wordt door jongleren gedirigeerd en verleid om mee te doen, en je open te stellen voor elkaar. Op
ritmische wijze verbind je onverwachte woorden tot zinnen, met draden vervlochten, waardoor een samenspel van jongleren, muziek en betekenis ontstaat. Publiek en spelers gaan samen op zoek naar contact met‘de ander’. Maar ‘de ander’- ben je dat niet zelf?

Stap in de wereld van WARBOEL en laat je meevoeren door de ontmoeting tussen jongleerritmes en zang, tussen spelers en publiek. WARBOEL kan niet zonder jou!

Warboel is een muzikale jongleervoorstelling over verbinding en eenzaamheid.

Twee muziekjongleurs, een zangeres en in elke stad een lokaal koor zetten een ritueel in gang waarin het publiek en de performers worden uitgedaagd verbindingen met elkaar aan te gaan. Is dat helend, of wordt dat één grote kluwe?

WARBOEL verleidt mensen mee te doen en zich open te stellen voor elkaar. Een muziekjongleerontmoeting.

Instrumentontwerp, compositie en jonglerografie – Arthur Wagenaar en Guido van Hout
Spel – Arthur Wagenaar, Guido van Hout, Stephanie Pan
Regie – Vincent de Rooij (Warboel 1), Ola Mafalaani (Warboel 2)
Decor en licht – André Pronk
Rechniek – checkonetwo (Gijs Oomkes, Michiel Heuveling)
PR – Daniël Doornkamp, Marjolein van Ruiten

Productieleiding – Marloes van de MeulenNieuwe Noten Amsterdam
Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Avontuurlijke en kleinschalige uitvoeringen, nieuwe composities en toonaangevende musici; in Plein Theater krijg je maandelijks de kans op dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. De serie biedt de mogelijkheid te reflecteren op de huidige tijd en vormt zo een laboratiorium voor de klank van vandaag. De curatoren en artistiek leiders van Nieuwe Noten Amsterdam zijn componiste Aspasia Nasopoulou en basklarinettiste Fie Schouten.