Pleintheater
Theater

Nieuwe Noten Amsterdam: Hard Rain SoloistEnsemble

Hard Rain SoloistEnsemble (HRSE) is een hedendaagse muziekgroep uit Belfast die zich toelegt op de uitvoering van moderne en hedendaagse muziek. Het werd opgericht door Greg Caffrey in 2013, die de artistiek directeur blijft en heeft tot taak lokale componisten een stem te geven en hun muziek uit te voeren in de context van werken van toonaangevende exponenten van hedendaagse muziek van elders in Europa en de rest van de wereld. Het doel is om muziek te programmeren die anders lokaal niet live te horen is, terwijl het dient als uitlaatklep voor het talent van zeer gespecialiseerde artiesten en als ontmoetingspunt voor hun innovatie, ideeën en enthousiasme. HRSE is een ensemble in residentie aan de Queen’s University in Belfast en is gevestigd in het Sonic Arts Research Centre QUB, een ultramoderne faciliteit die in 2004 werd geopend door Karlheinze Stockhausen.

Tijdens deze excursie naar Amsterdam, presenteert HRSE een concert met werken die een deel laten zien van de muziek die tegenwoordig in Ierland wordt gecomponeerd. Vrijwel alle werken zijn speciaal voor de spelers van het ensemble geschreven en dus is dit een zeer persoonlijke Hard Rain ‘postkaart’ van Ierse muziek.

www.hardrainensemble.com/

Musici
Aisling Agnew flute
Fie Schouten clarinet
Joanne Quigley McPαrland violin
David McCan cello
Daniel Browell, Sinead Hayes conductor

Programma
Muziek van: Gráinne Mulvey, Greg Caffrey, John Buckley, Ann Cleare, Piers Hellawell, Rhona Clarke, Piet Kee

Dag van de Componist
Dit concert is onderdeel van de Dag van de Componist van New Music Now

newmusicnow.nl/dag-van-de-componist

Zomerconcerten Nieuwe Noten Amsterdam
Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Nieuwe composities en toonaangevende musici, in Plein Theater krijg je maandelijks de kans op dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. De curatoren en artistiek leiders van Nieuwe Noten Amsterdam zijn componiste Aspasia Nasopoulou en basklarinettiste Fie Schouten. Deze zomer presenteren we drie hedendaagse muziekconcerten in Plein Theater!

Lees meer over de zomerconcerten in Plein Theater >>