Ramses Shaffy Huis
Muziek

Meezingcafé met Shaffykoor

Houd je van zingen en vooral van het repertoire van Ramses Shaffy?
Kom dan op woensdag 26 juni naar het meezingcafé in de sociëteit van het Ramses Shaffyhuis. Het Shaffy Koor is in 2022 opgericht door zangeres en Shaffy Huisbewoner Astrid Seriese en de Stichting Kunstenaarshuizen Amsterdam.
Vanaf het eerste meezingcafé op Koningsdag 2022 is een aantal enthousiaste Amsterdamse zangers uit het Oostelijk Havengebied en andere delen van Amsterdam aan de slag gegaan om de muziek van Ramses Shaffy meerstemmig te zingen. Er is een koor ontstaan waar zowel de onervaren zanger zonder enige notenkennis als de zanger met ruime vocale podiumervaring haar of zijn plek heeft gevonden. Het koor kent jaarlijks een voorjaars- en een najaarseditie. Vanaf de vierde editie (najaar 2023) is Oscar Rodenburg de vaste dirigent van het Shaffy Koor. Inmiddels zijn het koor en het meezingcafé aan de vijfde editie toe. Vertelden zij vorig jaar met het programma “ Er was een jongetje…” over het persoonlijk leven van Ranmses Shaffy nu presenteren zij met plezier “ Als het stormt…” over het wel en wee van Ramses’ muzikale carrière, die niet zonder horten of stoten was.

Na de pauze is het vaste onderdeel van het Shaffy Meezingcafé de ‘open microfoon’ voor wie durft en zich wil laten horen met repertoire naar eigen keuze. Graag je naam, titel en toonsoort van tevoren aanmelden bij Astrid Seriese en de bladmuziek meenemen voor de pianist.
Het meezingcafé wordt gepresenteerd door Astrid. De koorleiding is in handen van Oscar Rodenburg. De muzikale begeleiding wordt zoals altijd verzorgd door Leo Bouwmeester.

Datum: woensdag 26 juni 2024
Tijd: aanvang 19:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur
Entree: vrij entree
Locatie: Sociëteit Ramses Shaffy Huis

Shaffykoor Meezingcafé
Presentatie: Astrid Seriese
Koorleiding: Oscar Rodenburg
Pianobegeleiding Meezingcafé en repetities: Leo Bouwmeester
Pianobegeleiding bij repetities: Tijn van Batenburg