Nieuws

Actiegroep tegen parkeerplaatsen Diemerpark

Het viel te lezen in het vorige nummer van deze krant: het stadsdeel wil in het Diemerpark zo spoedig mogelijk tachtig tot honderd parkeerplaatsen aanleggen voor de bezoekers van sportpark IJburg. De werkgroep Hou Diemerpark groen is niet van plan dat zonder slag of stoot te laten gebeuren.

Het sportpark wordt de komende jaren flink uitgebreid en een goede parkeervoorziening is dan onontbeerlijk, vertelde wethouder Reuten in juni in deze krant. Flauwekul, zeggen de mensen van de actiegroep. “Het gaat hier om sport. Bezoekers kunnen best tien minuten naar een sportpark lopen. Daar hoeft geen compleet natuurpark voor vernield te worden.”

Ze uitten hun bezwaren in september in de Commissie Wonen en Grote projecten. Werkgroeplid Kees Lakerveld: “We wilden de raadsleden op hoogte brengen van onze argumenten en ze ook aan het denken zetten. Zij hoeven niet zonder meer akkoord te gaan met de plannen van het dagelijks bestuur.”

De drie IJburgers van werkgroep Hou Diemerpark groen schrokken toen ze in deze krant lazen dat er bij het sportpark waarschijnlijk parkeerplekken komen. “Wij vinden dat auto’s de sfeer nadelig beïnvloeden. Het is een rustig natuur- en recreatiepark. Het zal er met heen en weer rijdende auto’s onoverzichtelijk worden en nog onveilig ook.”

Een zwaar geïrriteerde Lakerveld: “Auto’s horen niet in een park. Punt uit! De bedoeling is dat auto’s straks ‘alleen in het weekend’ van de Oeverzeggestraat tot aan de sportvelden het park in mogen rijden. Daar moeten ze dan ook nog keren. Alleen sporters van bezoekende clubs zouden er mogen parkeren. Wie gaat dat controleren? En als de bezoekers van het sportpark het mogen, waarom dan niet bijvoorbeeld klanten van de fysiotherapiepraktijk en de BSO, die in het clubhuis zullen gaan huizen? Let op mijn woorden: dit is het begin van het einde.”

Bovendien, vindt de actiegroep, zijn er alternatieven genoeg. “Parkeren onder winkelcentrum IJburg is er daar zeker een van. We zijn op een zaterdag in die garage gaan kijken en er waren meer dan honderd plekken vrij. Dan moeten er zeker voor die mensen die twee keer per jaar ons park komen bezoeken extra parkeerplekken worden aangelegd. Men klaagt dat het ver lopen is. Kom nou. Ze komen sporten, nota bene. Het is een wandeling van tien tot vijftien minuten. Mooie warming-up. Hoeven ze geen rondjes meer te rennen op het veld.”

Actiegroep Hou Diemerpark groen is te bereiken via e-mail: hou.diemerpark.groen@gmail.com

Lees hier het artikel over de uitbreiding van sportpark IJburg van 24 juni 2011.