De Brug op

Aardig gebaar: lift vanaf de tramhalte

Nog maar een paar weken woonachtig op IJburg overkwam mij gistermorgen 21 januari het volgende.
Het slechte weer en de enorme sneeuwval zorgden ervoor dat die dag geen trams reden en dat er een breuk was in de bovenleiding. Bij de tramhalte voor Albert Heijn langs de IJburglaan stond dat er pendelbussen waren ingezet maar aangezien er een file stond tot aan de brug was er ook voor de bus geen doorkomen aan. Voor de Albert Heijn stond er een grote menigte mensen te wachten op de pendelbus (die dus niet kwam). Groot was mijn verbazing toen er iemand vanuit een auto in de file kwam aangerend met de mededeling: ‘iedereen die meewil naar het Leidseplein graag instappen. Er is plaats voor twee personen’. Zowel ikzelf als een jonge man reageerden op deze uitnodiging.
Wij stapten in en zijn zeer genoeglijk richting Amsterdam-Centrum gereden. De jongeman was de dag ervoor vader geworden van een gezonde zoon Noes en werd vriendelijk door de bestuurster van de auto – Eva de Snoo – afgezet aan de straat bij het OLVG. Ikzelf kon uitstappen op de Stadhouderskade en ben met de tram verder richting CS gereden.
Wat een ontzettend vriendelijk gebaar van een wildvreemd iemand. Een gebaar dat navolging verdient en hopelijk door vele chauffeurs die in omstandigheden waarin de tram niet rijdt bereid zijn mede-IJburgers mee richting stad te nemen.
Zeer gewaardeerd en alle lof voor Eva de Snoo. Veel dank nogmaals, een geweldig gebaar.