Nieuws

Aan de lopende band berovingen in de omgeving Nesciobrug

Bijna dagelijks worden nu kinderen beroofd in de buurt van de Nesciobrug. Het lijkt een georganiseerde bende. Jongeren op scooters houden kinderen staande, doen het lijken of ze een normaal gesprek voeren maar dreigen intussen en proberen zo kostbare bezittingen zoals telefoons en laptops buit te maken. Gisteren is zo op het nippertje een beroving verijdeld, door oplettende voorbijgangers.

Op 14 november is op de Ooster Ringdijk een 18-jarig meisje nog ruw overvallen door drie jongens met hoodies op twee scooters. Eén had een bak van Uber Eats achterop. Het lijkt erop dat deze jongens haar gevolgd zijn vanaf de Nesciobrug bij IJburg. 
In die wijk gonst het de afgelopen maand van verhalen over berovingen in de omgeving van het Diemerpark, steeds door een of meerdere jongens met een scooter. In één geval – waarbij onder bedreiging onder meer een telefoon, laptop en jas zijn buitgemaakt – is een duidelijk signalement afgegeven: een mediterraan uiterlijk en een pokdalig gezicht. (Jonge) kinderen worden staande gehouden, daders doen het voorkomen alsof ze gewoon een praatje maken, maar dreigen er intussen op los. Van verschillende incidenten is inmiddels aangifte gedaan.