Nieuws

A Beautiful Story uit Oost wint Amsterdamse duurzaamheidsprijs

De prijs voor de meest duurzame MKB ondernemer uit Amsterdam, de Damprijs, werd op 9 juli gewonnen door A Beautiful Story uit stadsdeel Oost. Oprichter van het sieradenmerk Cathelijne Lania is vanzelfsprekend ontzettend blij. “Dit laat zien dat we echt een goed verhaal vertellen.”

A Beautiful Story verkoopt sieraden die worden ontworpen en geproduceerd in Nepal, elk met een eigen verhaal. Inspiratie halen ze uit symbolen, rituelen en wijsheden van landen, culturen en mensen. Elk sieraad is handgemaakt en fairtrade geproduceerd. Lania: “Ik word pas echt gelukkig als ik mensen in hun kracht kan zetten. Bijvoorbeeld de vrouwen in Nepal die voor ons de sieraden maken. Zij krijgen door hun werk weer een volwaardig leven. Dat vind ik belangrijker dan alleen maar winst maken.”

Stadsdeelwethouder Nevin Özütok zei bij de stadsdeelprijsuitreiking: “Zo gedreven als jullie je inzetten om de wereld een stukje beter te maken, is heel bijzonder. In een van de armste landen van de wereld bieden jullie vele mensen weer een waardig bestaan.” De onderneming gaat nu ook met vrouwen uit de buurt aan de slag.

Een vakjury koos A Beautiful Story uit acht stadsdeelwinnaars. “Deze onderneming helpt vijftig mensen in Nepal aan een menswaardig bestaan.” De DAM Prijs staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB en bestaat uit een prijzenpakket van tenminste 30 duizend euro.

Lees ook:
Biolicious genomineerd voor duurzaamheidsprijs (27-05-2012)