Nieuws

Nieuwe Noten Amsterdam viert vijfjarig jubileum

Nieuwe Noten Amsterdam in het Plein Theater aan het Sajetplein viert dit seizoen haar vijfjarige jubileum. Om dit te vieren kunnen studenten én professionele musici en componisten voor slechts €10 naar elk Nieuwe Noten-concert.

In het Plein Theater krijg je maandelijks de kans om nieuwe muziek in intieme sfeer te ervaren. Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Met avontuurlijke en kleinschalige uitvoeringen, nieuwe composities en toonaangevende musici worden werken en ideeën van bekende ensembles gepresenteerd. “Nieuwe Noten Amsterdam in het Plein Theater biedt een springplank voor getalenteerde musici en componisten. Als verrassend podium geeft het gevestigde namen de kans om nieuw werk in een intieme setting te presenteren,” vertellen curatoren Aspasia Nasopoulou (componist) en Fie Schouten (basklarinettist).

Dit seizoen staan er nog drie bijzondere concerten op de agenda. Op zondag 20 oktober om 15.00 uur is dat percussie, cello en basklarinet door Rie Watanebe, Lucija Gregov en Tobias Klein. Op zondag 3 november om 15.00 uur is er Amsterdam in het Orgelpark door Nicolas Hodges (piano) en Guus Janssen (orgel). Tenslotte is er op zondag 8 december om 15.00 uur The Dream of the Siren van Ensemble Echolab.

Meer informatie over deze concerten vind je op plein-theater.nl.