Nieuws

Deel van de IJburglaan weer afgesloten, autoverkeer wordt omgeleid

In oktober wordt het tweede deel van de IJburglaan onderhouden. De bovenste laag van het asfalt van de rijbanen tussen de kruising met de Haringbuisdijk en de Cas Oorthuyskade wordt verwijderd, daarna komt er nieuwe laag met belijning. Tegelijk worden andere werkzaamheden uitgevoerd zoals het vervangen van kolken, rioolputdeksels en detectielussen voor de verkeerslichten in het wegdek.

Er wordt gewerkt van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 1 november 2024. De uitvoering vindt plaats op werkdagen tussen 07.00-16.00 uur. De planning is onder voorbehoud, het is onder meer afhankelijk van het weer.

Bereikbaarheid
Autoverkeer kan vanaf de A10 IJburg in, verkeer dat IJburg uit wil wordt omgeleid via de Fortdiemerdamweg, waar je bij Diemen op de A1 kunt komen. 
Fietsers en voetgangers krijgen bij de oversteekpunten een veilige route over het werkvak. Tram 26 rijdt de normale route op de normale tijden, maar kan ter hoogte van de Schokker Jachtdijk stremming ondervinden. Nachtbus N89 blijft rijden. De omgeving blijft bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.
Zie voor updates www.amsterdam.nl/ijburglaan.