Nieuws

Vernieuwd Sumatraplantsoen geopend

Het Sumatraplantsoen, een van de grootste pleinen van de stad, is vernieuwd en half september feestelijk heropend. Het heeft een Cruyff Court, nieuwe speelvoorzieningen, meer groen en ruimte. Het stadsdeel noemt het nu een veelzijdige ontmoetingsplek voor de buurt. 
Stadsdeelbestuurder Zeeger Ernsting: “Dit plein is ontworpen voor en door de buurt. Fijn dat de organisaties in de buurt ook zo betrokken zijn. Zij houden een oogje in het zeil en organiseren activiteiten.”
Behalve speeltoestellen vind je op het Sumatraplantsoen een waterspeelplaats en moestuinen. Daarnaast zijn er voldoende parkeergelegenheden voor fietsen en ook voor auto’s. Er zijn extra plantenbakken geplaatst, om te voorkomen dat e-bikes en scooters het plein op rijden.
Er een jongerenwerker ingezet die met jongeren in gesprek gaat over de leefregels op het plein. Over een maand volgt een evaluatie om te bepalen of extra maatregelen nodig zijn.
De komende tijd vinden nog afrondende werkzaamheden plaats. In december wordt er een (buurt)huisje geplaatst voor opslag en beheer. Vanuit daar kunnen ook activiteiten door de buurt worden georganiseerd. 

Beeld Christina Chouchena