Nieuws

Na inspraak: plannen voor beter bereikbaar Zeeburgereiland naar de raad

Als alles volgens plan verloopt wonen er rond 2040 ongeveer 75.000 mensen in IJburg en Zeeburgereiland. Er zijn plannen gemaakt voor een betere bereikbaarheid van deze nieuwe wijken. Vanaf 2029 wordt daaraan gewerkt.

De kruising Zuiderzeeweg/IJburglaan wordt een plein, het Zeeburgerplein. Het doorgaande autoverkeer verdwijnt hier onder de grond via een onderdoorgang van ongeveer 170 meter. Een stuk van de trambaan gaat naar het noorden, waardoor trams beter kunnen doorrijden. Bovengronds is er dan ruimte voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Ook de ov-haltes rondom de kruising worden hierdoor beter bereikbaar. Als alles volgens plan gaat, start de bouw in 2029.
Er ligt een plan voor een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Sluisbuurt en Sporenburg, maar voor de uitvoering is nog geen budget. 
Er is ook een plan voor een nieuwe, definitieve en grotere stalling voor de IJtram te bouwen op de Oostpunt.

Na de inspraak ronde worden deze plannen, inclusief het ‘Ruimtelijk Kader Zeeburgereiland’ over de toekomst van het hele eiland nu als één pakket aan de gemeenteraad op 19 september voorgesteld. Die moet de plannen vaststellen.

Lees hier meer.