Nieuws

Keti Koti in het Plein Theater, maand vol activiteiten en de Surinaamse keuken

De Keti Koti-maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni, in aanloop naar Keti Koti op 1 juli, en staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag. 

Plein Theater in Oost, naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staat stil bij dit moment en deze maand. Er staan de komende weken diverse activiteiten op het programma rond onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme, gecureerd door Peggy Burke en Berith Danse. 

In het Eetlokaal bij het theater staat Peggy Burke in de keuken en maakt voor de Keti Koti-maand elke week een andere Surinaamse special, zoals moksi alesi, pindasoep met tom tom en pom & pastei. 

Programma 
De maand wordt op 31 mei afgetrapt met het debat What’s Next over de staat van de Afro- Nederlandse gemeenschap, met Saskia Meiland (voorzitter BIJ1), Marjorie Boston (RAN INC), Jerry Afriyeh (KOPZ) en Dionne Abdoelhafiezkhan (ContrAltDel), onder leiding van Charlie Helmijr. Op 6 juni opent de expositie Entwined Roots, Unbroken Spirits van fotograaf Laila Cohen en journalist Pheadra Haringsma en bijvoorbeeld op 22 juni is er de vertelvoorstelling over ‘Blaka Lola’, de eerste Surinaamse vrouw op de wallen in Amsterdam. 
Er is ook muziek, film en theater voor kinderen. Zie voor het complete programma en meer info plein-theater.nl/agenda.

Beeld PaulinaMatusiak&EddyWenting