Nieuws

Soop brengt 50-plussers samen

Buurtcentrum Soop in de Nieuwe Kerkstraat is een ontmoetingsplek voor 50-plussers. De prachtige tuin heeft een sfeervol terras dat ’s zomers wordt gebruikt voor bijeenkomsten. Streven van Soop (Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage) is dat 50-plussers zich blijven ontwikkelen en hun netwerk in de buurt vergroten.

Hoewel de focus op bewoners uit het 1018 postcodegebied ligt, zijn bewoners uit andere buurten ook welkom, bijvoorbeeld als er cursusplekken over zijn. Langskomen voor een drankje of broodje in de bar kan altijd. De maandelijkse borrel en vernissages worden druk bezocht.

Soop begon als een burgerinitiatief en is dat altijd gebleven. Inmiddels draait de instelling op 95 vrijwilligers die zorgen voor een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod van laagdrempelige, veelzijdige en betaalbare activiteiten als taalcursussen, biljarten, bridge, lezingen, concerten, exposities, fitness, fotografie en filmmiddagen in de Soop cinema. Computerhulp Seniorweb geeft lessen die tablets, smartphones, pc’s en de applicaties begrijpelijk maken voor 50-plussers.

De zolderruimte van Soop is ingericht als atelier. Hier wordt getekend, geschilderd, geboetseerd en gewerkt met bijvoorbeeld speksteen. Van donderdag 7 september tot en met woensdag 4 oktober is het meest recente werk van de cursisten te bezichtigen.

Soop staat open voor nieuwe ideeën. In principe kan iedereen binnen de doelgroep een voorstel doen voor het organiseren van een cursus, evenement of activiteit of talenten met hen te delen. Bij voldoende animo wordt het plan gerealiseerd door een groep van gevarieerde en inspirerende vrijwilligers. Meer vrijwilligers zijn welkom.

Meer info: https://www.soop.amsterdam/soop