Anno 2017 niet. Door nieuwe technieken, de informatietechnologie en internationalisering van de arbeidsmarkt verandert het werk razendsnel. Banen veranderen van inhoud, sommige banen verdwijnen en er komen nieuwe banen voor in de plaats. Die ontwikkeling vraagt om continue (bij)scholing van de werknemer tijdens zijn hele werkende leven.
Arjan de Jongh uit IJsselstein kan daarover meepraten. “Het zal niemand ontgaan zijn dat de krantenbedrijven het moeilijk hebben”, aldus Arjan. “Ik heb jarenlang bij PCM (de vorige eigenaar van NRC) gewerkt. Daar heb ik een aantal ontslagrondes en saneringsrondes overleefd, maar uiteindelijk werd mijn positie toch minder zeker, waardoor ik behoefte had om een opleiding te gaan volgen om mijn basiskennis te verbreden.”
Combinatie werk en studie
Het werd de deeltijdopleiding Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam. De combinatie van werk en studie ging goed, maar was wel zwaar, aldus Arjan. Omdat hij in een zogenaamde relevante werkomgeving werkzaam was, kon hij veel van wat hij leerde direct in de praktijk toepassen.
“De opleiding heeft me opgeleverd dat ik beter in beeld ben gekomen bij de krant. Al tijdens mijn studie kon ik bij NRC aan de slag bij de afdeling Nieuwe media en Internet. De NRC-reader die ik maak verschijnt iedere dag. Daarnaast denk ik mee over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet en ontwikkelingen op het gebied van apps voor de krant.”
Open dag 25 maart: werken en studeren bij HvA
Wil jij je ook verder ontwikkelen in je vakgebied? Of wil je juist iets heel anders gaan doen? Op de website www.hva.nl/werkenenstuderen vind je al jouw mogelijkheden. Op zaterdag 25 maart organiseert de Hogeschool van Amsterdam een open dag waar je kennis kunt maken met alle deeltijdopleidingen.