Nieuws

6500 nieuwe woningen in Hamerkwartier in Noord

Van wat nu nog een ouderwets bedrijventerrein is, het Hamerkwartier in Noord, wil de gemeente een bruisende woonwijk maken met 6500 nieuwe woningen. “De woningen zijn bedoeld voor Amsterdammers en nieuwkomers uit verschillende inkomensklassen en soorten huishoudens”, schrijft de gemeente op hun website. Het Hamerkwartier ligt precies tegenover Java-eiland, en is rechtstreeks te bereiken met de Oostpont.

Groen, water en sport krijgen in het Hamerkwartier veel ruimte. Langs het IJ komt een groene kade met een doorgaande fiets- en wandelroute die aansluit op de omgeving. De havenkommen worden opengesteld voor recreatie. Alle nieuwbouw wordt energieneutraal en gasloos. Er wordt gebouwd met duurzame materialen. In het Hamerkwartier komen ook twee of drie basisscholen en een middelbare school met een sporthal.
Op een inloopbijeenkomst op 30 november kun je plattegronden van de plannen zien, en is inspraak mogelijk. De bijeenkomst vindt plaats in Dansmakers Amsterdam aan het Gedempt Hamerkanaal 203 vanaf 19.00 uur. Daarna is inspraak nog mogelijk tot 21 december. Zie www.amsterdam.nl/hamerkwartier.