Nieuws

24H Oost: Ontdek de verborgen parels van Oost

Het evenement 24H Oost laat op zaterdag 26 oktober Amsterdammers in één dag kennismaken met ruim vijftig activiteiten in de buurt op het gebied van keuken, kennis, kunst, cultuur, sport en ontspanning. 

“Het ontdekken van andere wijken en kennismaken met bewoners verbindt Amsterdammers aan elkaar,” stelt programmamanager Alexander van der Meer. “Vanuit amsterdam&partners motiveren wij daarom Amsterdammers om hun stad eens goed te gaan ontdekken. Dat doen we onder meer met 24H Ontdek je stad. Elk jaar zetten we drie stadsdelen rondom het centrum in de spotlights om ook deze beter te leren kennen. Deze herfst is het Oost.”

24H Oost biedt een breed, laagdrempelig en voornamelijk gratis programma aan. “We richten ons nadrukkelijk ook op de bewoners van Oost zelf,” vertelt Van der Meer. “Het stadsdeel heeft prachtige onontdekte pareltjes en we willen graag alle Amsterdammers én de buurtbewoners hiermee kennis laten maken. Ondernemers, culturele instellingen en organisaties krijgen via 24H de kans zich op een leuke manier te promoten. Met zijn allen maken we de stad en de buurt waar we zo trots op zijn.”

Het programma begint zaterdag om 06.00 uur met Dag en Dauw-yoga bij Mirror Centre. Precies één etmaal later eindigt het evenement met de dj die om 06.00 uur ’s ochtends de deur bij Doka Studio weer achter zich dichttrekt. “De deelnemers kunnen op expeditie door het stadsdeel. Je kunt onder meer broodjes bakken in Baking Lab of een cocktail maken met behulp van stikstof bij C Amsterdam. Cultuur Connectie Oost dompelt je onder in een multicultureel avontuur van livemuziek, theater, dans, kunst en eten en je kunt rondkijken op plekken waar je normaal niet binnenkomt, zoals brandweerkazerne Victor of het datacentrum Interxion.”

De veelzijdigheid van het stadsdeel komt goed tot uitdrukking in het gevarieerde programma. Deelnemers zullen er nog een flinke kluif aan hebben om een interessante route uit te stippelen. Ze worden daarbij geholpen door de informatie op de website van I amsterdam. Verder is er een programmaboekje met uitvouwposter opgesteld, dat op alle locaties gratis is mee te nemen. Het kloppende festivalhart van 24H Oost is The Student Hotel. Hier is onder meer een culturele markt en kunnen bezoekers lasergamen. “Het is een prima startpunt om onder het genot van een hapje en drankje even rustig de route samen te stellen.”
Foto: Broodjes bakken bij Baking Lab. Foto: Friso Keuris

Door Wietse Schmidt