Nieuws

23 juni: avond over ‘zelfverzonnen’

In aanloop naar het evenement ‘Zelfverzonnen op IJburg’ op zondag 26 juni tijdens de Dag van de Architectuur, organiseren ARCAM en de BNA Kring Amsterdam Kennemerland op IJburg een avond over particulier opdrachtgeverschap. Zelfbouw moet volgens de gemeente Amsterdam een volwassen onderdeel van de Amsterdamse woningmarkt worden. Het komende jaar zullen duizend locaties beschikbaar moeten komen. Op dit moment wordt overal in de hele stad gezocht naar geschikte plekken voor vrije kavels.

De grootste concentratie uitgegeven vrije kavels in Amsterdam is te vinden op IJburg. De meeste ervaring met betrekking tot particulier opdrachtgeverschap is dan ook te vinden bij de IJburgers en betrokken architecten en bouwers. Wat kunnen we van deze ervaringsdeskundigen leren? Wat zijn de tegenslagen en meevallers van particuliere opdrachtgevers? Welke rol spelen de architect en de bouwer in het proces? En hoe kunnen deze ervaringen worden ingezet voor de toekomst? Deze vragen en anderen komen aan bod tijdens de bijeenkomst op donderdag 23 juni.

 

Programma

19.30 uur        inloop IJburg College, Pampuslaan 1, Amsterdam IJburg

20.00 uur        welkomstwoord Yvonne de Korte, ARCAM

20.05 uur        korte toelichting op het ontwerp van de gesprekslocatie, Nico Moen, projectleider IJburg College

20.10 uur        Remco Schnieders, bewoner Steigereiland over zijn ervaringen als particulier opdrachtgever

20.25 uur        Marc Prosman, architect over de rol van een architect in het particulier opdrachtgeverschap

20.40 uur        Mirjana Milanovic, stedebouwkundige DRO en lid van Team Zelfbouw (initiatief van de Amsterdamse OntwikkelingsAlliantie) over de toekomst van zelfbouw in de stad

20.55 uur        gesprek met de zaal o.l.v. Maaike Behm, ARCAM

22.00 uur        einde avond

Toegangskaarten á 5 euro zijn op de avond zelf aan de deur verkrijgbaar. Graag aanmelden via arcam@arcam.nl.