Nieuws

21 april 2013: Open Haven Festival

Het vaarseizoen begint, de sluisdeuren komen knarsend in beweging. Traditiegetrouw vindt dan het Open Haven Festival plaats. Op 21 april, in de IJburgse haven. Die ochtend schrobben leden van de watersportvereniging voor dag en dauw de steigers schoon.
Net op tijd, want vanaf 12.00 uur worden drieduizend bezoekers verwacht. Ondernemersvereniging Parel van Amsterdam en Watersportvereniging IJburg hebben gezamenlijk een bont programma in elkaar gezet. Muziek, een markt en spannende dingen op het water. ’s Middags speelt coverband The Wendies op de kade.

De waterbubbels zijn terug, een populair onderdeel. Wie durft zich over de kop door het water te laten rollen? Natuurlijk kun je proeven van het zeilen, er zijn optimistjes beschikbaar. Er varen supboards en surfers, de reddingsbrigade laat zich zien, net zoals de Veerdienst Amsterdam met de pont naar Pampus. Diverse schepen zijn opengesteld voor bezichtiging.

Op de kade is ook van alles te doen. Er staan marktkramen met verse haring, boeken, sieraden, wijn en nautische gadgets. Op het grasveld zijn spelletjes, er is eten en drinken en ook livemuziek, van zeemansliedjes tot moderne rock.

De komende weken wordt het programma verder uitgebreid. Hou voor het volledige programma de Open Haven Festival-pagina op de website van de Brug in de gaten.

Wil je op de markt staan? Mail dan naar parelvanamsterdam@gmail.com.

Open Haven Festival, zondag 21 april van 12.00–18.00 uur in de haven van IJburg.
Bekijk hier een sfeerimpressie van het festival in 2012.