Nieuws

12 september Food Night II Indische buurt

Food Night: in amper 10 uur tijd komen duizenden liefhebbers uit alle delen van de stad proeven van enkele tientallen kraampjes, met bijzonder eten uit alle windstreken. De tweede editie van Food Night, het meest gevarieerde streetfoodfestival van Amsterdam, wordt op zondag 12 september weer gehouden in de Indische buurt.

Stadsdeel Oost is een kleurrijke gemeenschap, met zo’n 100 nationaliteiten en een grote variëteit aan food- en horecaondernemers valt er veel te beleven. De laatste jaren is er ook op dat vlak het nodige verbeterd, zoals de revitalisering van de Javastraat, en het ontwikkelen van Timorplein en Javaplein als nieuwe ontmoetingsplekken. In de Transvaalbuurt trekt de Pretoriusstraat steeds meer mooie horeca en delicatessenwinkels aan, net als het Kurgerplein, food court to-be.


Meer dan een markt
Food Night wil de vruchten van die ontwikkeling laten zien aan de stad en is daarom dit jaar meer dan een markt. Omdat ondernemers, buurtbewoners en kunstenaars zich samen presenteren, biedt het evenement dit jaar een gevarieerd aanbod. Naast eten en drinken is er de hele dag live muziek, zijn er workshops, is er een kinderplein en ‘s avonds film en poëzie. Ook worden er voor het eerst non-foodproducten aangeboden, zoals kookboeken en kookgerei.


Food Night is dit jaar voor het hele gezin, voor cultuurliefhebbers en voor wie het beste uit Amsterdam Oost wil proeven. De markt en het podium zijn de hele dag open, van 13.00 tot 23.00, met een doorlopende programmering. Het evenement is voor bezoekers gratis toegankelijk.


Food Night II
zondag 12 september, 13.00 – 23.00 uur
Javastraat, Amsterdam Oost